vrijdag 24 september 2010

Vliegtuigje

Een verjaardagskadootje voor mijn vader... Hij is gek op alles wat met vliegtuigen te maken heeft en daarom een gehaakt vliegtuigje (gebaseerd op een Dakota) om op zijn computerkamer te hangen.

donderdag 23 september 2010

De sjaal is af!!

    Oeps... al een tijdje weer niet geblogd... Maar inmiddels is mijn sjaal af en hangt op de kapstok. Pffff, wat een werk, maar ik ben er blij mee.
    Voor de pompoentjes heb ik een superleuk en handig dingetje gekocht: de pompom-maker! Even een paar keer een touwtje wikkelen en dan knippen en voila.... een pompoentje!

zondag 12 september 2010

Nog meer vierkantjes!

Na een aantal weken met wat minder zin in haken en weinig inspiratie ben ik weer eens naar de bieb gegaan en heb een aantal leuke interieurboeken geleend..... En nu bárst ik weer van de inspiratie!
Ik vind alleen dat ik er nog niet aan mag beginnen, want ik moet eerst mijn sjaal afmaken van mezelf... Maar... dat begint nu aardig op te schieten. Nog 5 vierkantjes haken en.... nog ongeveer de helft afhechten. En dan natuurlijk nog alles aan elkaar hechten. Mijn eerste echte grote project en het lijkt erop alsof het deze keer ook echt af gaat komen!!
Zie hier de vierkantjes die al af zijn (links) en die nog afgehecht moeten worden (rechts):

En daarna mag ik aan de andere projectjes gaan beginnen (nu staat alles op losse post-its en moet ik mezelf nog even inhouden)...

donderdag 2 september 2010

Sjaal en popje

Een paar maanden geleden schreef ik over een sjaal die ik voor mezelf aan het maken was. Casper (mijn lieve hondje) showde hem op de foto... Ik heb de sjaal de hele zomer laten liggen, maar afgelopen week heb ik me er weer toe gezet. Na nog een rijtje stokjes haken was ik het zat... het werd toch niet wat ik ervan verwacht had, dus heb ik alles uitgehaald.
Aangezien ik toch een sjaal nodig heb deze winter heb ik het anders aangepakt: Grannys haken. Ik ga  lekker, dus ik hoop de sjaal voor de kou af te hebben. 
Ook heb ik nog een popje gehaakt, met heel veel haar. Erg leuk om te doen. Ik ben van plan er meerdere op deze manier te gaan maken. Ik vind dit kleine schatje nog niet helemaal klaar, maar weet even niet wat ik nog toe moet voegen... suggesties zijn welkom...
Als ze af ik ga ik haar verkopen.