dinsdag 29 juni 2010

kikkermuts in de zomer

Al een tijdje geleden kreeg ik een opdrachtje voor een kikkermuts. Samen met handschoentjes en voetflapjes wordt het een hele outfit.
Na eerst eens even de moed en tijd te hebben gevonden een wolwinkeltje te bezoeken voor groen katoen (wat is het toch lastig dat wol en katoen zo lastig te krijgen is. Moet er altijd helemaal de stad voor in :-s.... maar goed, dat terzijde), begon ik vol goede moed aan de muts. Na 3 pogingen (het zelf beter te weten dan het patroontje voor een basismuts, dácht ik..... eigenwijs, hoezo??) en dus ook 3 keer uithalen, besloot ik me nu maar eens echt aan het patroon te houden, mét dezelfde maat haaknaald en een dubbele draad katoen. En toen was de muts binnen een avondje klaar!! Vandaag de oogjes en het mondje gemaakt. Zeg nou zelf.... aardig zomers toch??
De rest van de outfit volgt nog....

Oh ja, nog wel een leuke ontdekking gedaan in het wolwinkeltje: Dik katoen!!! (links op de foto, zie het verschil met de gewone maat rechts).
Helaas maar in heel weinig kleuren, maar wel heel mooi spul. Te haken met haaknaald 4, 4,5 of 5. Perfect voor de theemuts die ik na dit kikkergroene avontuur ga maken!!

zaterdag 26 juni 2010

Liesje met knuffelnijn

Weer een popje dat al een hele tijd onaf in de kast lag. Gisteravond vond ik het mooi geweest en vond ik dat haar jurkje maar eens afgemaakt moets worden en dat ze en knuffeltje moest krijgen, en hier is ze dan:

Liesje met haar knuffenijn:

(en ze mag bij me blijven ;-)

vrijdag 25 juni 2010

Wat te doen met ál die WK-handjes....???

Toen ik ze op de reclame zag vond ik ze al leuk. Ik wil er dan altijd ééntje hebben. Maar aangezien de supermarkt die ze uitdeelde hier niet in de buurt zat, leek dat niet te gaan lukken. Tot de plaatselijke supermarkt ook deze grappige mannetjes uit ging delen. Leuk!!! Was mijn reactie. Ga ik ook die wk-handjes sparen...
Dus elke keer als ik bij de supermarkt was, gooide ik de zakjes met de poppetjes nonchalant onder in mijn tas en liep snel langs de kinderen die aan de deur de zakjes zowat uit onze handen keken. 'Heeft u WK-handjes??' Nee. Zei ik dan en liep snel door. Ze hoeven niet te weten dat ik er thuis een zooi op de kast heb staan, omdat ik ze zelf zo leuk vind (erg he??).
Nu is de actie afgelopen, en heb ik vele soorten handjes. Vandaag is een beetje een niksdagje en het is lekker weer, dus ik besloot ze eens op de foto te zetten, gewoon voor de leuk...
De hele berg...

ORANJE!!!
Kriskras door elkaar

Túúrlijk!!
In groepjes (op kleur bleven er een paar zo zielig alleen over, dus heb ze op kleur van hun neusjes gezet. Zo zijn ze allemaal blij)
En natuurlijk sluiten we af met oranje. Weer gewonnen gister, op naar de 8ste finale!!!!!!!!

zaterdag 19 juni 2010

Onthulling van fantasie-ventje

Een tijdje geleden liet ik al een glimp zien van een popje die kado zou worden gegeven. Vandaag onthul ik dit kleine mannetje, die binnenkort aan een tas/sleutelbos bungelt:
Close-upje met flapoortjes

Voetjes!!

donderdag 17 juni 2010

Hongerig nijlpaardje

Gisteren ben ik lid geworden van de haakkransje-hyve. Hartstikke leuk! Het is de bedoeling om elkaar te helpen met een haakprojectje. Voor nu was dat de hongerige hippo. Het leek mij leuk om een heel kleintje te maken (zonder patroontje, wat eigenlijk niet helemaal de bedoeling is). En omdat ie hongerig moet zijn... heb ik meteen een foto-verhaaltje gemaakt van deze lieve kleine hippo:

Op de uitkijk of er nog iets lekkers te snoepen is...

























Ja, hoor! volgens mij zie ik iets....





Hmmm, het ruikt wel lekker, maar volgens mij kan ik dit niet eten. Maar ik zie al wat anders...


Het is wel véél, maar het ruikt niet als nijlpaardjesvoer. Meer iets voor poesjes? Nog maar even verder zoeken dan...


Dit ruikt lekker, wat is het?


Een appeltje, dat lust ik wel, mjam!


Zo, mijn buikje is vol. Hee, wat een lief hondje. Die ziet er lekker zacht uit... Ik hoop dat ik lekker tegen hem aan mag liggen, want ik ben een beetje moe van al dat zoeken en eten.


En samen vielen ze in slaap...

-einde-

woensdag 16 juni 2010

Blogjes op Hyves

Vanaf nu heb ik mijn blogje doorgelinkt naar mijn Oekimoekie-hyve. Dit is dus meteen even een testje of het werkt...

maandag 14 juni 2010

Kussen van overhemdjurkje

Ik heb weer een recycleprojectje afgerond. Een kussenhoesje dit keer. Ik had een overhemdjurkje die ik maar één keer heb gedragen. Jurkje past niet meer, maar het stofje vond ik leuk. Dus maakte ik van de boord een portemonneetje (zie eerdere post) en was ik (met de hand) begonnen om van het middenstuk een kussenhoesje te naaien. Het werd wel wat, maar was niet stevig genoeg met de hand.
Nu wilde ik ook al een tijdje met de naaimachine leren naaien, en vandaag was dat dan zover. Mijn mams kwam me lesgeven en nu heb ik haar naaimachine te leen. Het eerste wat ik gemaakt heb is het kussenhoesje:
Nu heb ik ook nog een ander jurkje verknipt en ben daar ook een hoesje van aan het maken. Als ie af is zal ik ook die posten. Het werkt verslavend!

woensdag 9 juni 2010

Spoekimoekie!

Oké, ik geef toe... het moest eigenlijk een bruidstaartje worden (een opdrachtje). Maar al hakende voelde ik dat het 'm niet ging worden... Dus wat doe je dan? Je maakt het projectje af en dan zie je wel wat het gaat worden...

En hier is ie dan... Spoekimoekie!!! BOEOEOEOE

Eng he??

dinsdag 8 juni 2010

Portemonneetje gemaakt

Al een tijdje heb ik een stapel kleding (heel slordig) in mijn slaapkamer liggen. Ik wilde ze niet wegdoen, maar de stofjes gaan gebruiken. Nu zie ik vanmorgen de boord van een jurkje liggen en bedenk me ineens dat ik daar, met niet al te veel inspanning, een heel handig portemonneetje van zou kunnen maken .
Dus... schaar, naald en draad gepakt (heb (nog) geen naaimachine) en aan de slag gegaan. Ben nog niet helemaal tevreden over de afwerking van het klepje aan de achterkant (heb dat daarom ook niet op de foto gezet ;-) ), maar voor zo'n eerste keer vind ik hem toch leuk gelukt. Moet alleen misschien nog een gehaakt bloempje op.
En.... wat ook leuk is, het is weer een recycleprojectje!

zondag 6 juni 2010

Patroontje: Wollig konijntje

Naar aanleiding van een reactie op Hyves op deze lieve wollige konijntjes, heb ik besloten dit patroontje uit te schrijven.

Dit is voor het eerst dat ik een patroontje uitschrijf. Ik hoop dat het duidelijk is, zo niet, laat het me weten waar je tegenaan loopt, dan zal ik je helpen!









Voor deze konijntjes heb ik haaknaald 5 gebruikt en een dikke acryl. Beiden dezelfde stekenverhouding, maar het lila konijntje is iets kleiner uitgevallen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een kleinere haaknaald te nemen, doe wat jij prettig en mooi vindt.

Het patroontje voor beide konijntjes is hetzelfde.
Verdere benodigdheden:
Vulling
Stopnaald voor het afhechten en aanhechten van de losse onderdelen.

Termen:
Ls = losse
Vs = vaste
Hv = halve vaste

Lijfje:
Haak 5 ls, en haak ze tot een ring met hv
1e toer: haak 2 vs in elk van de 5 ls (in totaal 10 vs)
2e toer: *1 vs, 2 vs in de volgende vs* herhaal dit 5x (15 vs)
3e toer: *2 vs, 2 vs in de volgende vs* herhaal dit 5x (20 vs)
4e t/m 7e toer: 1 vs in elke vs helemaal rond haken (20 vs)
Verminderen:
8e toer: *2 vs, 2vs samen haken* herhaal dit 5 keer (15 vs)
Vullen
9e toer: *1 vs, 2vs samen haken* herhaal dit 5 keer (10 vs)
10e toer: 2 vs samen haken
Afhechten

Oortjes:
(maak er 2)
1e toer: Haak een ketting van 22 ls
2e toer: Sla 2 ls over, haak 1 vs in elke ls (20 vs)
Hecht af, maar laat een stuk draad over om de oortjes samen te naaien.
Maak nu een boogje en naai de binnenste rij steken aan elkaar met de draad
Afhechten

Voetjes:
(maak er 2)
Haak 5 ls, en haak ze tot een ring met hv
1e toer: haak 2 vs in elk van de 5 ls (in totaal 10 vs)
2e en 3e toer: 1 vs in elke vs helemaal rond haken (10 vs)
Afhechten.
Vul te voetjes niet, maar ‘kneed’ ze een beetje in vorm tot het platvoetjes lijken

Staartje:
Haak 4 ls, en haak ze tot een ring met hv
1e toer: haak 2 vs in elk van de 4 ls (in totaal 8 vs)
2e toer: 1 vs in elke vs helemaal rond haken (8 vs)
Afhechten.
Naai nu alle onderdeeltjes aan elkaar.

Oogjes:
Borduur met een zwarte draad om 1 vs, net zo lang tot een oogje ontstaat die jij goed vindt.

Versier het konijntje met een strikje of wat je zelf leuk vindt.


Veel plezier met het maken van dit konijntje. Ik zou het heel leuk vinden om de resultaten te zien (mail: oekimoekie@hotmail.com)


zaterdag 5 juni 2010

Wollige konijntjes

Komende week ga ik op (verlate) kraamvisite bij een vriendin die een tweeling heeft gekregen, 2 meiden. Dus heb ik een kadootje gehaakt, 2 wollige konijntjes. allebei nét even anders: