maandag 31 mei 2010

Oekimoekie op Hyves

Oekimoekie is vanaf vandaag ook op Hyves. Als je me wil volgen via Hyves, klik van hier.

zondag 30 mei 2010

T-shirt tas

Vorige week heb ik weer eens bij de kringloopwinkel gewinkeld, mijn missie was een heleboel t-shirts te kopen voor een poef. Helaas was het aanbod niet heel groot, maar wel vond ik een paar leuke shirts in leuke kleurtjes én zo goed als nieuw (meenemen!!).  Eenmaal thuis gekomen ben ik aan de slag gegaan, t-shirts gewassen en daarna geknipt tot één lange draad:
Al hakende besloot ik dat het een tas zou gaan worden. Ik heb er 5 t-shirts in verwerkt en het is een leuk tasje voor een meisje geworden.

dinsdag 25 mei 2010

Even stiekem spieken....

Dit kleine boefje laat zich nog niet helemaal zien. In juni wordt hij pas kado gegeven, dus nu nog even een beetje geheim....

zaterdag 22 mei 2010

Eerste verkooppoging en lieve popjes

De laatste tijd heb ik al heel wat familieleden en vrienden van mijn haaksels voorzien (erg leuk als je ineens een eigengemaakt telefoonhoesje uit iemands tas tevoorschijn ziet komen, of een amigurumi aan een sleutelbos ziet bungelen).
Ik loop al een tijdje met het idee rond om mijn maaksels ook via internet te gaan verkopen maar wist niet helemaal hoe ik dit aan moest gaan pakken. Tot ik ineens op deze site terechtkwam (http://www.tuttespul.nl/), de ideale manier om te kijken of mijn haaksels een beetje verkopen.
De eerste twee beestjes die een ander huisje gaan krijgen zijn Pierre de blauwe olifant (gisteravond toch nog even voorzien van armpjes en beentjes (zie eerder op dit blog) en roze konijntje. Hopelijk wil iemand ze adopteren.

















Verder las ik van de week het blog van Liefgeval, waarin ze haar kringloopvondsten liet zien. Mijn oog viel meteen op het schattige popje dat ze had gevonden. Een Kewpie. Ik had nog nooit gehoord van deze popjes maar vond het er zo schattig uitzien dat ik maar even ben gaan googelen. En.... toen was ik verliefd! Helemaal schattig die popjes! En nu wil ik er ook één (zo erg veriefd ;-). Ik ben naar marktplaats gegaan, waar ze te vinden zijn, maar toen bedacht ik me dat het natuurlijk leuker is om er één voor een prikkie te vinden op rommelmarkt of kringloopwinkel. Dus geduld en goed kijken de volgende keer dat ik daar weer eens heen ga.
Wel vond ik nog een paar leuke hangertjes op marktplaats (uit Japan, hartstikke kitsch, maar wel heel schattig), daar móest ik er toch een paar van hebben. Vandaag kwamen ze binnen, ziehier:
    Lief toch???

vrijdag 21 mei 2010

... en weer een telefoontasje!




Eentje met veel rood dit keer....

zondag 16 mei 2010

De engeltjes zijn af!

De engeltjes zijn af, één is er al naar haar nieuwe huisje, de ander gaat zeer binnenkort verhuizen. Maar eerst zijn ze nog samen op de foto gegaan:

zaterdag 15 mei 2010

Work in progress

Weer twee engeltjes in de maak, net even anders als de vorige engeltjes, maar toch ook weer schatjes aan het worden...

donderdag 13 mei 2010

Casper showt sjaal

Omdat het zo koud is buiten (brrr, de kachel staat gewoon weer aan!), kwam ik op het idee om een sjaal te  haken. Ik heb een nieuwe nodig voor komende winter, en het leukste is natuurlijk om een unieke zelf te maken. Hij wordt verschillende tinten roze en blauw. Als ie af is hoop ik alleen dat ik hem nog niet hoef te gebruiken, eerst maar zomer.

Het is een tussendoorproject. Ik heb ook nog wat opdrachtjes te maken, maar als ik even geen zin heb in tellen en nadenken over een projectje, maar wel wil haken, pak ik mijn sjaal erbij.

Voor het showen heb ik een prachtig model gevonden, namelijk mijn lieve hondje Casper. Hij heeft het niet zo met de flitser van de camera, dat zie je ook wel aan zijn uitdrukking. Maar toch doet ie het goed als model:


zondag 9 mei 2010

Haaksels van de afgelopen week

De afgelopen week heb ik weer heel wat draadjes tot beestjes en/of andere dingetjes gehaakt. Als eerste de vlinders waar ik mee bezig was. Een uurtje geleden heb ik ze afgemaakt met allebei een bloempje op het hoofd en oogjes. De grote vlinder is zo´n 30 cm hoog.













Komende week gaan broer en schoonzus op vakantie en dus krijgen ook zij een klein engeltje mee.


En tot slot was het moederdag vandaag. Voor de moeders hebben we een vaasje gekocht met lieve bloemetjes erin. Toch vond ik dat het vaasje wat opgepimpt kon worden. En waarmee kan dat beter dan met een hartje op moederdag??















donderdag 6 mei 2010

Vlinders

Ik ben nu eventjes bezig met een opdracht: 2 paarse vlinders, een grote en een kleine.
Ze zijn nog niet af, maar zie hier alvast de grote vlinder (moet nog een lief gezichtje)













En dit wordt de kleinere versie:

zaterdag 1 mei 2010

Pierre en Francois

Hier is ie dan eindelijk, Pierre:















Dit arme beestje lag al een hele tijd (bijna een jaar) te wachten op oogjes, voor de rest was hij al helemaal af. Vandaag was dan de dag dat hij zijn kijkertjes kreeg, en hij is er dolgelukkig mee. Nu kan hij eindelijk zijn franse vriendje Francois zien: