dinsdag 27 april 2010

Recyclen... van oude t-shirts naar poef en van tijdschrift naar mandje

Ik vind het leuk om te recyclen. Dat geeft me een goed gevoel en het is leuk om van oude materialen iets nieuws te maken. Al eerder deed ik dat met plastic tasjes (nog steeds is het poefje niet af, inmiddels ben ik de tel kwijt, dus het wordt toch maar een tasje).
Op dezelfde manier kun je oude t-shirts tot een lange draad knippen. Leuk voor als je kind uit logeren gaat en iets van papa of mama mee wil hebben, van een t-shirt kun je dan een anti-heimweebeestje m(h)aken. Maar mijn uitdaging is nu om van oude t-shirts een poefje te maken. Ik ga deze week maar eens shoppen bij de kringloopwinkel voor wat shirts.

Verder had ik al eens geblogd dat ik inpakken zo leuk vind. Soms heb ik meerdere kleine kadootjes voor iemand en wil ik dat leuk bij elkaar inpakken, meestal moet ik er dan een mandje of iets dergelijks bij kopen om het bij elkaar te houden en er leuk uit te laten zien. Maar nu niet meer. Ik heb een leuke tutorial gevonden: hoe je met oude tijdschriften een pennenbakje/mandje maakt. Milieubewust en leuk om te doen.

zondag 25 april 2010

Weer een opdrachtje af...

Ja ja, alweer een opdrachtje klaar. Een mutsje dit keer:













En nu snel weer verder met de volgende opdracht...
Verder heb ik nog zat leuke ideetjes liggen, dus ben voorlopig nog niet uitgehaakt...

donderdag 22 april 2010

amigurumi-ieniminiehuisje

Een klein freubelwerkje tussen alle opdrachtjes door. Een ieniminiehuisje voor aan een cadeautje voor een net verhuisde vriendin. Mét huisnummer!

Nu snel weer door met het mutsje waar ik nu mee bezig ben...

maandag 19 april 2010

Telefoontasjes mét labeltje

De afgelopen dagen heb ik gewerkt aan twee telefoontasjes. Links is voor een Iphone en rechts voor een gewoon mobieltje. Dit zijn mijn eerste tasjes mét  labeltje.













De flapjes zijn een beetje omgekruld

zondag 18 april 2010

Labeltjes

Nu ik zoveel leuke opdrachtjes krijg, vond ik het tijd worden voor mijn eigen labeltjes in verschillende kleurtjes.
Met wat leuke kleurtjes band, transferpapier en mijn strijkbout waren ze redelijk snel gemaakt.

vrijdag 16 april 2010

Nog een engeltje...

Lief klein engeltje heeft een nog kleiner zusje:














Ook zij mag mee op vakantie. Samen met mijn paps en mams (als de vliegtuigen tenminste weer gaan vliegen...)

maandag 12 april 2010

Strandjutten en opruimen

Gisteravond hebben we heerlijk langs het strand gelopen. Even uitwaaien.
Onderweg vonden we allemaal stukjes drijfhout. Ik heb er wat van meegenomen, want ik kreeg er inspiratie van... een leuke mobiel met visjes of kwalletjes of zeepaardjes of hartjes of of of... genoeg mee te doen dus. Ze liggen nu in de zon te drogen:













Vandaag was ik aan het opruimen. Er stond al een hele tijd een grote kartonnen doos op de kast met daarin spulletjes voor naaldvilten. Ik heb dit even kort geprobeerd, maar kwam toch weer op het haken uit. Met een korte blik in de doos kwam erachter dat ik best wat leuke dingetjes had gemaakt. Dus die heb ik even vastgelegd. Misschien dat ik ooit weer een poging waag...












V.l.n.r.: vogeltje, mandarijnenmannetje, engeltje, hartje














Kralen

zondag 11 april 2010

Amigurumi egeltje

Al heel lang heb ik 'pluiswol' liggen. En al heel lang wilde ik daar een egeltje van maken. Maar steeds kwam het er niet van. Nu kreeg ik een leuke opdracht om een deurhanger te maken, maakte niet uit wat voor beestje. Nu kon ik het egeltje maken! Dus ik ging aan de slag, en zie hier het resultaat:














zaterdag 10 april 2010

Inpakken, zo leuk!!

Ik vind het leuk om kadootjes mooi in te pakken. Met een leuk papiertje en een zelfgemaakt bloemetje wordt het al snel wat persoonlijker.

donderdag 8 april 2010

Mag ik je voorstellen aan...

...Pasjoe! Wat is ze toch schattig.


Ze geniet heerlijk van het zonnetje


Oh, ook nog even met de andere kant in de zon, zo kunnen we je mooie staart met roze strikje bekijken.


dinsdag 6 april 2010

OekiWATTES?

Misschien vraag je je af waarom mijn blog Oekimoekie heet...??? Nou, eigenlijk heel simpel, namelijk omdat vriendlief het woord 'Amigurumi' niet kon onthouden.
Ik was helemaal in de ban van amigurumi. Ik had net leren haken en vond de kleine beestjes heel schattig! Dat wil ik ook! Dus bestelde ik meteen een boek. Na een paar dagen was mijn boek er nog niet en dus vroeg vriend: heb je je 'oekimoekieboek' nu nog niet binnen? Ik lachen natuurlijk, maar vond de naam meteen leuk. We hebben het heel vaak tegen elkaar gezegd: goh, wat een leuke oekimoekie, of: Je moet ze verkopen en dan noem je ze 'oekimoekie'...
Dus toen ik besloot dit blogje te beginnen was het niet moeilijk om een naam te bedenken...

zaterdag 3 april 2010

Ik ga op vakantie en neem NIET mee....

.... mijn haaknaald en bolletjes wol.... DOM!
We gingen voor 11 dagen naar Curacao. Ik nam mijn haaknaald en wolletjes niet mee. Dacht dat ik het in mijn handbagage niet mee mocht nemen en in die warmte zou ik er waarschijnlijk toch geen zin in hebben.... Niets was minder waar. In het vliegtuig zat ik al naast een vrouw die aan het haken was. Het mag dus wel in de handbagage.... spijt! Want ik had eigenlijk wel zin om iets te maken tijdens die lange vlucht.
Na 2 dagen op Curacao had ik last van mijn buik. Dus zaten we op het balkonnetje, want ik moest in de buurt van een toilet zijn. En toen begon het. Ijsberen, geen zin ergens in en onrustig zijn.... Ja hoor! Afkickverschijnselen, ik MOEST haken!
Dus toen ik wat opgeknapt was gingen wij naar Willemstad. Ik had daar al een stoffen/wolwinkeltje gespot. 3 bollen acryl gehaald en een haaknaald en ik kon aan de slag! Heerlijk!

Toen we thuiskwamen kon ik de popjes vullen en afmaken. Eén is er af, de ander nog niet:















Een engeltje voor mijn engeltje.







Wat dit moet worden weet ik nog niet helemaal. Wordt het een giraffe of een dino, of toch iets anders??

donderdag 1 april 2010

Curacao

Lief engeltje is mee op reis geweest.... Naar Curacao nog wel: