zaterdag 20 maart 2010

donderdag 18 maart 2010

Zpagetti en telefoontasjes

Al bladerend door wat foto's kwam ik nog wat leuke maaksels tegen. Als eerste dit kussen gemaakt van Hoooked Zpagetti. Restmateriaal uit de kledingindustrie dat met haaknaald 10/12 moet worden gehaakt. Voor mij erg leuk, want ik als ongeduldig haakstertje wil graag snel resultaat. En dat heb je met Zpagetti!! Dit kussentje heb ik in 1 avond gemaakt:
    Ik heb nu nog een hele nieuwe klos staan, moet nog verzinnen wat ik ervan ga maken....
    En mijn telefoontasjes. Inmiddels heb ik er al een aantal gem(h)aakt, maar niet van allemaal foto's gemaakt (spijt...):

woensdag 17 maart 2010

MUTS!

Ik heb (eindelijk) een keer een mutsje gehaakt. In eerste instantie ben ik daarom begonnen met haken, ik zag een collega met een zelfgemaakt mutsje en besloot: Dat wil ik ook!
Maar na mezelf de basissteken geleerd te hebben, viel ik gelijk voor amigurumi. Dus eigenlijk nooit meer een poging 'muts maken' gedaan...
Tot mijn opruimbui van afgelopen week.. Ik vond dit patroontje en besloot twee van mijn nieuwe bolletjes acryl te gaan gebruiken. En ziehier het eindreultaat met als finishing touch... een bloempje!














Pssst... en er volgen er nog veel meer... Heb de smaak te pakken....

maandag 15 maart 2010

Oogjes.....

Vandaag ben ik in een opruim-bui. Ik heb besloten een kastje dat boven staat te bombarderen tot mijn materialenkastje. Het heeft 9 laatjes, dus daar kan ik mijn spullen wel in kwijt. Nu zit alles in een grote bak, zeer onoverzichtelijk dus.
Ik besloot om eerst de bak eens uit te gaan zoeken, en inderdaad, er kon een hoop weg. En ik vond ook nog wat andere leuke en handige dingetjes (zoals bijvoorbeeld een patroontje voor een leuk mutsje en wat leuke wolletjes)

Toen ik onderin de bak was aangekomen staarden ineens tientallen oogjes mij aan. O ja! het bakje met wiebeloogjes was kapot gegaan... Maar het was nu wel een bizar gezicht al die starende oogjes. Dus heb ik ze allemaal weer uit de bak gehaald en in een nieuw (heel) doosje gedaan. Halverwege het opruimen bedacht ik me dat het wel leuk was als ik er een foto van zou maken, maar het waren er dus nog veeeel meer!:

zaterdag 13 maart 2010

Lente lieveheersbeestje!!!

vrijdag 12 maart 2010

Amigurumi autootje

Gisteravond een autootje gehaakt. Eerst een simpel tekeningetje gemaakt:

Daarna aan het werk gegaan, en ziehier het eindresultaat:
Deze gaat samen met het roze monstertje op de post naar Schotland...

donderdag 11 maart 2010

Amigurumi mini-monster en olifantje zijn af!

Wat is het toch leuk om van een draadje een leuk beestje te maken!! En dan helemaal als je nog geen idee hebt hoe het eindresultaat gaat worden.
De afgelopen week ben ik weer lekker aan het freubelen geweest. En ziehier mijn resultaten:

Als eerste een mini-monstertje voor het dochtertje van een vriendin. Ze is af! Ik vond dat ze nog wel twee armpjes kon gebruiken en een staartje om het helemaal af te maken. Ik vind haar erg vriendelijk geworden. Nu nog een auto voor haar zoontje maken en dan kunnen ze opgestuurd worden:

















zondag 7 maart 2010

Lief monstertje!














Een amigurumi monstertje waar ik nu mee bezig ben, ze is nog niet af, maar ik vind haar nu al schattig worden. Ze moet nog armpjes... En een 'Oekimoekie' labeltje. Want ook daarvoor heb ik nu materiaal gekocht: ik ga labeltjes maken!! Transferpapier en katoenen band, nu nog even een leuk lettertype kiezen en dan ga ik aan de strijk ;-).
Ga nog even door met dit schatje!

zaterdag 6 maart 2010

Allemaal leuke dingetjes

Weer wat leuke spulletjes aangeschaft, zie hier:

donderdag 4 maart 2010

plastic tasjes worden poef, recycle!!

Vanavond aan een nieuw project begonnen, had een hoop plastic tasjes gespaard maar moest nog even bedenken wat ik ervan zou gaan maken..... een poef, heb ik besloten! Eerst met de restjes 'plarn (=PLastic yARN) een beginnetje gemaakt:

En daarna wat tasjes verknipt, zodat ik weer even vooruit kan:


Zal binnenkort eens laten zien hoe je van deze plastic tasjes simpel plarn maakt. Leuk om te doen en met een goed gevoel, want RECYCLE!!



woensdag 3 maart 2010

Amigurumi hondje met ooglap

Vandaag kreeg ik dit lieve hondje weer even terug voor een opknapbeurt. Een jaartje geleden heb ik dit hondje gemaakt voor mijn schoonzus, voor aan haar stewardessenkoffer. Inmiddels heeft hij al vele landen en vliegtuigen gezien.
Nu had ik hem twee VEILIGHEIDSoogjes gegeven. Maar wat wil het geval.... één van de oogjes liet al snel los. Hij heeft dus een tijdje met één oogje meegevlogen...Aaaaaah!!
Na wat pogingen een nieuw oogje op het beestje te borduren (een veiligheidsoogje kan helaas niet meer aangezien ik hem dan weer helemaal open zou moeten maken) heb ik besloten hem een ooglapje te geven. Best eigenwijs vind ik. Een klein piraatje. Verder nog wat kleine herstelwerkzaamheden gedaan en zie hier het resultaat:

dinsdag 2 maart 2010

Granny-vierkantjes haken



Projectje dat iets meer tijd gaat kosten... Een kleedje voor over de poef. Af en toe een granny-vierkantje haken en vastmaken aan het geheel. Vandaag weer wat nieuwe kleurtjes katoen gekocht, dus kan weer lekker vooruit. Nu alleen nog mijn zoektocht vervolgen naar knalroze... is steeds uitverkocht!

maandag 1 maart 2010

Eerste bericht

Het allereerste bericht op mijn blog. Via dit blogje ga ik jullie op de hoogte houden van mijn laatste haaksels, creaties en probeersels en leuke linkjes die ik tegenkom tijdens mijn surfuurtjes op het internet. Ik ben steeds op zoek naar inspiratie en leuke ideetjes voor mijn eigen projectjes.
Haken klinkt altijd een beetje mutserig vind ik, daarom vind ik het leuk om te laten zien dat het juist heel hip en leuk kan zijn en dat je er hele leuke, verrassende dingen mee kan maken. Ik sta ook altijd open voor nieuwe dingen, zoals haken met andere materialen (zie laatste foto).

Ik ben vorig jaar begonnen met haken, heb het mezelf geleerd door wat instructie-stencils en via You-tube. Ik viel meteen voor Amigurumi's (kleine gehaakte beestjes, een rage overgewaaid uit Japan). Eerst wat patroontjes uitgeprobeerd, maar al snel ging ik zelf experimenteren. Vaak begin ik aan iets en weet ik niet hoe of wat het uiteindelijk gaat worden. Ook krijg ik wel eens een vraag (bv. of ik een hondje kan maken) en dan maak ik een eigen ontwerpje (zie foto's).

Om een beetje te laten zien waar ik mee bezig ben geweest het afgelopen jaar, hier alvast een overzichtje van mijn werkjes tot nu toe, beginnende bij de amigurumi's:


Konijntje



Hondje (kadootje voor schoonzus, voor aan haar stewardessenkoffer, heeft dus al heel wat landen gezien!)



Met baret, lief he?



Uiltje (voor nichtje gemaakt, voor aan haar rode schooltas)


Muizenechtpaar (zijn helaas niet meer samen de roze is weggegeven), zielig he?



Slakje, woont nu bij het rode uiltje.


Muisje, is nu zielig alleen.... :-(


Popje (probeersel, haartjes waren vooral veel werk)


Uiltje (hangt al een jaar aan mijn moeders tas te bungelen)


Kraamkadootje, een deurhanger met naam.


Een vlindertje gehaakt van 'plarn' ('plastic yarn' = 'wol' gemaakt van plastic tasjes).
Wordt vervolgd....